Presse og anmeldelser

Lyt og læs om Niels Jensen i pressen.

Radio4 - Frontlinjen

"VI KAN IKKE KØRE I MØRKE ELLER SKYDE DRONER - MEN DET MÅ VI IKKE TALE OM"

Hæren bøvler med køretøjer og luftværn, der har henholdsvis problemer i mørket og med droner, men er det overhovedet noget, vi bør tale om i offentligheden? Det skal det handle om i dagens Frontlinjen, hvor vi også vender en ny bog om truslerne mod Danmark under den kolde krig, om det politiske dødvande og den konsekvens, det kan få for forsvarsforliget og slutteligt sagen mod den mistænkte pirat, ”Lucky”.

  • Dato: 01.12.22
  • Vært: Peter Ernstved Rasmussen.
  • Varighed: 55 minutter

Artikler

Læs hvad pressen skriver om Niels Jensen og hans bog "Den hemmelige krig".

14. december 2022

Lokal forfatter: Den kolde krig spøger igen.

Skrevet af Pernille Borenhoff

Læs artikel

21. november 2022

Den kolde krig var varmere end som så.

Skrevet af Torben Østergaard Møller

Læs artikel

Anmeldelser af Den Hemmelige Krig

Erfaren mand er værd at gæste, og Niels Jensen springer nu ud på Kriminalforlaget (under Frydenlundkoncernen) som gl. efterretningsmand. [...] Det gør ham i stand til at give en rigtig kyndig og god indføring i, hvad der i bogens titel kaldes den Den hemmelige krig – hvor den interesserede læser får et interessant indblik i klassificering, ”The Race to the Baltics”, taktisk e-tjeneste og strategisk varsling. Mange gode historier fra den kolde krig lækkes, og billedmaterialet er velvalgt og med flere pletskud. [...] Konkluderende må det siges, at forfatter og forlaget har fået skabt en letlæst og kyndig introduktion til et stort stofområde, der bestemt ikke er blevet mindre betydningsfuldt siden 24. februar 2022.

Tommy P. Christensen, kultur- og militærhistoriker

Bogen rummer et væld af konkrete, ofte meget dramatiske episoder under Den kolde Krig, hvor Warszawapagt-enheder og danske og NATO-enheder krydsede klinger i den efterretningskrig, som er bogens hovedtema. For første gang gives offentligheden med denne populærvidenskabelige bog et levende indtryk af de konkrete trusler, som sovjetisk, polsk og østtysk militær stillede Danmark over for under Den kolde Krig. [...] Forfatteren skriver livligt og i et letlæseligt sprog og har forsynet bogen med nyttige ordforklaringer. Bogen er en gave til alle, der interesserer sig for sikkerhedspolitik og Den kolde Krig.

Jacob Hornemann, cand.mag., historiker

I en tid med krig og kriser i Europa giver det ekstra god mening at forholde sig til historien og de konflikter, der har fyldt i nyere tid. Alene af den grund kan Niels Jensens gennemgang af Danmark som del af Den kolde Krig være oplagt læsning. [...] Tidligere strengt fortrolige og ofte hemmelige arkiver er i dag åbne, så egentlige afsløringer bringes ikke, men ikke desto mindre er der nok af interessante sager at forholde sig til. Niels Jensen har fundet meget guld i gemmerne, der viser omfanget af den overvågning, Danmark blev udsat for.

Alf Gørup Theilgaard, lektor i dansk og billedkunst

Det er længe siden, at jeg har læst en så spændende bog som DEN HEMMELIGE KRIG.

Dines Bogø, historiker, forfatter, foredragsholder - Dragør

Niels Jensens bog "Den Hemmelige Krig" med undertitlen "Truslerne mod Danmark 1949-1990" omhandler efterretningsarbejdet omkring Danmark og Østersøen under Den kolde Krig. Her fortælles om NATOs og Warszawapagtens(WAPA) efterretningsindsamling - populært kaldet "spionage" - i et let tilgængeligt sprog. Bogen bygger - naturligvis på tilgængelige kilder, dvs. afklassificeret materiale og indeholder en mængde oplysninger, der har været ukendt for langt de fleste. Vægten ligger især på Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm, der lå udsat for en WAPA invasion, og som især var udsat for spionage fra Sovjetunionen, Polen og DDR.

Bogens styrke er et samlet overblik over efterretningskrigen - et overblik, som jeg ikke har set i andre udgivelser.

Allan Huglstad, forfatter, lokalhistoriker og major - tidligere Forsvarsakademiet

Bogen er meget velskrevet, utrolig korrekt og meget informativ. Min far, der var pilot i Flyvevåbnet 1952-1970, er meget begejstret.

Henrik Hjorth, Leder af Flyvevåbnets Historiske Samling

Jag har med glädje läs boken DEN HEMMELIGE KRIG, som är välskriven och mycket interessant. Delen som handlar om Sverige och vårt underrättelsesarbete viser på inträngande kunskarp och er helt korrekt.

Lennart Rasmusson, forhenværende oberstløjtnant i det svenske flyvevåben FLYGVAPNET, divisionschef ved Skånska Flygflottiljen og chef for Krigsflygskolan F5/F10 på Ljungbyhed.

Anmeldelser af foredrag

Så fik vi lige bragt perspektiv i de sidste 60 års øst/ vest relation og sikkerhedspolitik på en spændende og udfordrende time med Niels Jensen.

Niels Jensen førte os med sikker hånd, stor historisk viden og fremrettet tænkning igennem de grundlæggende tænkninger, strategier og planer med uhyggelig præcision og perspektivering, både i forhold til vores nutid og ikke mindst fremtid.

Niels Jensen står også med sin nye bog ved sine holdninger, og dokumentere med research fakta og personlig erfaring fra efterretningstjenesten hvilke levende gør fortællingen.

Vi kan varmt anbefale Niels Jensens foredrag og vil anbefale at også bliver tid til opklarende spørgsmål. Det vil skabe en god debat yderligere vidensformidling.

Karsten Koed, Præsident - Kongens Lyngby Rotary Klub

Hemingway club i Hillerød fandt foredraget fra Niels Jensen om den Hemmelige krig, særdeles vedkommende og velunderbygget.

Foredraget var historisk og aktuelt fast forankret også i lyset af den aktuelle Ukraine konflikt. Som fortæller var Niels Jensen meget vidende og entusiastisk, og han kunne krydre historien med mange spændende anekdoter.

Jess Nørgaard, Hemmingway club, Hillerød

"Niels Jensen har afholdt sit foredrag "Ivan og Putin ved hvor du bor" bade i Slagelse og Ringsted. Han er en meget dygtig foredragsholder og som tidligere efterretningsofficer har han fuldstændig styr pà tidligere højt klassificerede efterretningsrapporter i perioden med Den kolde Krig.

Et foredrag der er historisk - men ligeså godt kunne være fra i dag. Absolut anbefalelsesværdigt!"

Bente Jeppesen, AOF, Sydvest Sjælland

Bøger

Niels Jensen har skrevet mere end 40 non-fiction bøger. "Hjælpen til Sønderjylland" udkommer April 2023 og "Den hemmelige krig" kan købes via boghandlerne eller direkte fra forfatteren.

Hjælpen til Sønderjylland. Forfatter: Niels JensenDen hemmelige krig. Forfatter: Niels JensenFor Dannebrogs Ære. Forfatter: Niels Jensen

Køb "Hjælpen til Sønderjylland"Køb "Den hemmelige Krig"

Organiser et foredrag

Hvis du er interesseret i at organisere et foredrag kan du booke Niels direkte på niels.jensen@jetra.dk.

Det er yderligere muligt at booke via ARTE Booking på telefon 38481400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kontakt

Niels Jensen

niels.jensen@jetra.dk